NL EN

UNDER PRESSURE – Response and Responsibility of a Biennale

Met de opening van Manifesta 10 in St. Petersburg, Rusland in het vooruitschiet, is het (opnieuw) van groot belang geworden te onderzoeken welke rol en verantwoordelijkheden grote internationale tentoonstellingen zoals deze hebben, binnen maar ook buiten de grenzen van het culturele veld. Welke positie kan of moet een organisatie innemen ten opzichte van lokale democratische begrenzingen, of zelfs censuur? Kan men binnen deze beperkingen een kritische positie behouden of is elke vorm van dialoog bij voorbaat zinloos wanneer deze binnen het kader van een politieke of religieuze ideologie plaatsvindt? Het symposium Under Pressure – Response and Responsibility of a Biennale bekijkt deze vraagstukken vanuit verschillende perspectieven en onderzoekt welke lessen we kunnen trekken uit de recente gebeurtenissen en hoe de toekomst van het tentoonstellen van kunst in een geglobaliseerde wereld er uit kan zien.

Sprekers:

  • Hedwig Fijen, directeur Manifesta
  • Ahmet Öğüt, beeldend kunstenaar en deelnemer aan de recente Istanbul en Sydney biënnales
  • Vesna Madzoski, onderzoeker, curator, en auteur van De Cvratoribvs. The Dialectics of Care and Confinement

Na de verschillende individuele presentaties, vindt er een panelgesprek plaats dat gemodereerd wordt door Saskia van Stein en is er bovendien een mogelijkheid voor het publiek om vragen te stellen.

Entree € 10, online voorverkoop € 7,50.
Gratis voor leden van Platform BK

Voor meer informatie: http://www.platformbk.nl/

Ondersteund door:

Under Pressure – Response and Responsibility of a Biennale wordt mede mogelijke gemaakt door het Mondriaan Fonds en de leden van Platform Beeldende Kunst.

Deelnemers

Netwerk

back