NL EN

BOEKEN met Sami Hammana

Online Reserveer tickets

We hebben het programma veranderd naar een online zoom evenement. Schrijf je in om de link te ontvangen.

Wees welkom bij deze editie van het BOEKEN-programma, met onderzoeker, schrijver, kunstenaar en docent aan de Willem de Kooning Academie Sami Hammana.

In deze editie van BOEKEN zal Hammana het boek The Geofinacial Lexicon lanceren, dat hij samen met Jack Clarke heeft geschreven en dat is uitgegeven door Abstract Supply.

The Geofinancial Lexicon is een gedachtenexperiment over de literaire convergentie van aarde- en financiële systemen. Het is gebaseerd op het grote aantal financiële termen die verwijzen naar fenomenen uit de natuurlijke wereld. Bijvoorbeeld protagonisten als 'Bulls', 'Bears', 'Doves' en 'Hawks', en fenomenen als de 'iceberg order', 'dead cat bounce' en 'vampire squid'.

Door definities te verzamelen en het befaamde financiële lexicon van de Financial Times te herwerken, verwelkomt The Geofinancial Lexicon de mogelijkheid om het materiële en het abstracte te vatten, evenals de zogenaamde 'natuurlijke' en 'menselijke' krachten die het Antropoceen vormgeven. Op het programma staan een gesprek over het Lexicon met Hammana, een korte tekst van Jack Clarke en een inleiding tot de online portal van het Lexicon.

Deze editie van het BOEKEN-programma wordt gepresenteerd in samenwerking met A Tale of a Tub, en de huidige tentoonstelling Trade Winds in the Age of Underwater Currents, waarin een nieuwe filminstallatie van Hammana te zien is die het verband onderzoekt tussen onderzeese datakabelnetwerken en de koloniale trajecten van de Verenigde Oost-Indische Compagnie.

Deelnemers

Netwerk

Series

back