NL EN

The Big Draw

Op 1 en 2 oktober komt het internationale tekenfestival ‘The Big Draw’ weer naar Rotterdam met als doel om iedereen aan het tekenen te krijgen. Gedurende het tweedaagse festival kunnen bezoekers van 13.00 tot 17.00 uur gratis meedoen aan workshops, masterclasses en rondleidingen bij TENT, Museum Boijmans Van Beuningen, Showroom MAMA, Witte de With Center for Contemporary Art, Villa Zebra en de Kunstuitleen.

Het is jóuw feestje! – Femke Gerestein

Met de workshop in TENT en Witte de With Center for Contemporary Art bewijst beeldend kunstenaar Femke Gerestein dat tekenen een feestje is voor iedereen! Zelfs voor mensen die denken dat ze helemaal niet kúnnen tekenen.

Tekenen kan ook ongelooflijk moeilijk zijn. Wat teken je als alles mag? En hoe zorg je ervoor dat je potlood doet wat jij wil? Ontdek samen met Femke Gerestein hoe spannend het kan zijn als je je potlood laat doen wat het zelf wil.

Vanuit een enkele lijn kan een hele wereld ontstaan: een realistische wereld of juist een fantasiewereld. Sommige werelden hebben aan één lijn genoeg terwijl andere werelden zijn opgebouwd uit wel honderdduizend lijntjes.

De workshop begint met een spel van licht en schaduw, van waaruit de eerste lijn op het papier ontstaat. Wat er daarna gebeurt mag je helemaal zelf weten, het is tenslotte jouw feestje!

Deelnemers

  • Femke Gerestein

Netwerk

back