NL EN

Opening najaarstentoonstellingen

Witte de With nodigt je uit voor de opening van onze najaarstentoonstellingen. Wees welkom op donderdag 7 september tussen 17:00 en 22:00 uur.

Programma

17:00 uur: tentoonstellingen open
18:30 uur: welkom door Directeur Defne Ayas
18:45 uur: lezing over Disorder (wanorde) door Subodh Patil (kosmologisch en astrodeeltjesfysicus) met introductie van kunstenaar Goshka Macuga, derde verdieping
19:00 uur: introductie door kunstenaar Rana Hamadeh, tweede verdieping

Tentoonstellingen

Öğüt & Macuga Episode 2: The Show is Over

Deze tentoonstelling vloeit voort uit het contact dat door Witte de With directeur Defne Ayas tot stand is gebracht tussen twee kritisch geëngageerde kunstenaars: Goshka Macuga en Ahmet Öğüt. De kunstenaars hebben een overeenkomstige artistieke interesse in politiek en geschiedenis en brengen die tot uiting in onder meer performance, live events, sculptuur, film en installatie.

Meer informatie.

Rana Hamadeh — The Ten Murders of Josephine

The Ten Murders of Josephine is een langlopend operaproject van kunstenaar Rana Hamadeh, opgebouwd uit een tentoonstelling, een theaterproductie, een publicatie en een film. Aan de basis hiervan ligt het werk van historicus Saidiya Hartman en dichters NourbeSe Philip en Fred Moten, Spike Lee’s Bamboozled, Kafka’s Josephine, interpretaties van de Koran en de akoestiek van de Arabische taal. Het project leunt op een specifieke onderzoeksdramaturgie, die niet alleen tot een operaproductie leidt, maar ook tot een platform dat doorlopend de eigen operakwaliteiten bevraagt: de werking van arbeid, performance en spektakel.

Meer informatie.

Rotterdam Cultural Histories #12: Witte de With; What’s in a name?

De 12de editie van Rotterdam Cultural Histories is gewijd aan de nalatenschap van de naam van de instelling. Met deze historische verkenning proberen we om zowel het handelen van Witte Corneliszoon de With aan het licht te brengen als een toelichting te geven op de beweegredenen achter de naamgeving van de straat in de negentiende eeuw en van de instelling zevenentwintig jaar geleden. We willen daarnaast de ruimte bieden voor openbare reacties op de vraag of Witte de With Center for Contemporary Art van naam zou moeten veranderen.

Meer informatie.

Onze opening valt samen met de openingen bij TENT Rotterdam (gevestigd in het hetzelfde gebouw op Witte de Withstraat 50), Wilfried Lentz, A Tale of Tub en AVL Mundo.

Deelnemers

Verwante items

back