NL EN

The Ten Murders of Josephine

Witte de With Center for Contemporary Art presenteert met trots de preview van The Ten Murders of Josephine, een theater productie door kunstenaar Rana Hamadeh, begeleidend bij de gelijknamige tentoonstelling die op dit moment te bezichtigen is.

Een levend, voortdurend veranderd geluidskampement.

The Ten Murders of Josephine is een operaproject van kunstenaar Rana Hamadeh, dat zich in verschillende uitingsvormen manifesteert. Voorafgegaan door een studiegroep wordt de tentoonstelling bij Witte de With Center for Contemporary Art gevolgd door een theaterproductie bij het productiehuis van Theater Rotterdam en een film.

De theaterproductie wordt samengesteld en gerepeteerd in de tentoonstelling. Zijdelings geïnspireerd op Kafka’s muizenzangeres Josephine, draagt het project nieuwe manieren van interpretatie en toeschouwerschap aan. De tentoonstelling, net zoals the theater productie, kan worden beschouwd als een levend, voortdurend veranderd geluidskampement, waarin de begrenzing van performance, spektakel en beleving op de proef wordt gesteld.

Concept: Rana Hamadeh
In opdracht van: Witte de With Center for Contemporary Art
Co-productie: A.P.E (Art Projects Era), Productiehuis Theater Rotterdam
Met dank aan: In4Art Collection, Lafayette Anticipation - Fondations d’entreprise Galeries Lafayette

[figure the_ten_murders_of_josephine_trailer]

Deelnemers

Netwerk

Ondersteund door

het Arab Fund For Arts and Culture – AFAC, Fonds 21, Gemeente Rotterdam, Mondriaan Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds

Verwante items

back