NL EN

GESPREK met Cecilia Vicuña

Een gesprek tussen Cecilia Vicuña en Camila Marambio voor de lancering van de publicatie Slow Down Fast: A Toda Raja.

Slow Down Fast: A Toda Raja (2019, Errant Bodies Press) is de nieuwste samenwerking tussen Cecilia Vicuña en Camila Marambio. In deze intergenerationele dialoog praten Cecilia Vicuña en curator Camila Marambio over mestizaje/miscenegatie, ecologische rampspoed, erotiek en dekolonisatie in hun meertalige, oneerbiedige en grappige slang.

Het resultaat is een uniek boek dat een gesprek presenteert dat zowel poëtisch als kritisch is. De specifieke dialoog in het boek gaat over van Spaans naar Engels, van poëzie naar academische argumentatie, en van kunst naar wetenschap. Het stelt een noodzakelijke methode voor de koloniale bevrijding voor, die de transformerende kracht van de kunst onthult op zoek naar 'een ecologie van de ziel, de pracht van onze verbondenheid met elkaar en de kosmos'.

Het boek, waaraan ze in 2015 begonnen te werken en die werd geducumenteerd aan de hand van transcripties, zal door de auteurs worden gepresenteerd in de context van Cecilia Vicuña, een retrospectieve tentoonstelling.

[figure talk_cecilia_video]

Deelnemers

Verwante items

back