NL EN

WORKSHOP: Non-fictie creatief schrijven met Mia You

In deze workshop van Extra Extra, een multidisciplinair cultureel platform dat zich richt op erotiek, sensualiteit en de stad, worden de deelnemers begeleid door academicus en schrijver Mia You. In een intensieve middagsessie komen verschillende aspecten van het creatief non-fictie schrijven aan bod. De workshop wordt een week later vervolgd met een intiem 'schrijversdiner’ waar de resulterende teksten gepresenteerd worden aan een select publiek van vrienden, bekenden en professionals uit het veld als schrijver Fiep van Bodegom, designcurator Nadine Botha en programmamaker Cesar Majorana.

Creatieve non-fictie is een genre van schrijven wat literaire ambacht gebruikt om levendig, persoonlijk en meeslepend te schrijven over feitelijke onderwerpen. Deze workshop heeft een thematische focus op sensueel schrijven over eten, geïnspireerd door het katern 'Extra Reading' in Extra Extra magazine nr. 13, dat zich richt op boeken over eten, afrodisiaca, spijsvertering, smaak, textuur en andere sensaties. Audre Lorde's tekst 'The Use of the Erotic: The Erotic as Power', gepubliceerd in 1978, zal als een theoretisch kader dienen.

Deze workshop wordt georganiseerd in partnerschap met Witte de With Center for Contemporary Art en is de eerste van een serie Extra Extra workshops die zich richten op verschillende vormen van creatief non-fictie schrijven, zoals het interview, het essay en de column; evenals op de verschillende kanalen en platformen die beschikbaar zijn om non-fictie-teksten te verspreiden zoals een podcast, performance, geluidsfragment, tijdschrift of Instagram-account.

Deelnemers kunnen elk één gast uitnodigen voor het schrijversdiner (gastenticket: € 10).

Deelnemers

Netwerk

back