NL EN

BOEKEN met Errant Journal

In dit BOEKEN programma presenteert Irene de Craen het onlangs gelanceerde tijdschrift Errant Journal, gevolgd door korte presentaties door en discussie met drie bijdragers aan het eerste nummer, Narda Alvarado, Rajkamal Kahlon en Mark M. Smith.

Deze speciale editie van BOEKEN viert het eerste nummer van Errant Journal met een programma dat de vraag stelt: 'Wanneer zijn we? Gedurende de hele sessie zullen de gasten hun gedachten, referenties en beschouwingen delen. Onderwerping van deze vraag zijn zorgen over hoe verschillende begrippen en waarden met betrekking tot de tijd werken, evenals hoe de tijd in elk van hun locaties anders is uitgevoerd door de huidige en voortdurende pandemie.

Errant Journal is een internationale publicatie voor cultuurtheorie en -praktijk, gericht op het samenbrengen van diverse lokale perspectieven op wereldschaal, en het bevragen van de politiek van kennis en representatie door middel van taal, kunst en andere disciplines. Errant is een concept van Irene de Craen, gerealiseerd in samenwerking met Framer Framed in Amsterdam. Het eerste nummer gaat in op het begrip 'eigentijds' en bevraagt de claim van de tijd op universaliteit. Dit nummer gaat over de politiek van de tijd en de manier waarop de notie van het heden, van wat modern, hedendaags en nu is, is gebaseerd op mechanismen van uitsluiting.

errantjournal.org

Deelnemers

Verwante items

back