NL EN

FOCUS: Bruine Atlantis Radioprogramma met Ayesha Hameed en Ananya Kabir

Live Reserveer tickets

Kom naar FOCUS, een verkenning van onze tentoonstellingen samen met speciale gasten.

Deze editie van FOCUS gaat over de solotentoonstelling Bruine Atlantis van kunstenaar Ayesha Hameed, die wordt bijgestaan door professor Ananya Jahanara Kabir voor een speciale editie van Radio Brown Atlantis die later zal worden uitgezonden op Movement Radio in Athene en Radio alHara in Bethlehem.

Radio Brown Atlantis is een project van kunstenaar en schrijver Ayesha Hameed. Het project neemt de vorm aan van een experimenteel radioprogramma dat kunstenaars uitnodigt op het gebied van geluidskunst, muziek en performatief denken. Met als doel de verwikkelingen te onderzoeken tussen bruine en zwarte lichamen uit de Afrikaanse diaspora, inheemse volken uit Zuid-Amerika en Zuid-Aziaten die ontheemd zijn door contractarbeid en met elkaar verbonden zijn door de ervaring van oceanische koloniale routes. De kern van het project wordt gevormd door de subaquatische zones van Brown Atlantis, die zich ontvouwen als katalysatoren voor raciale potentialiteiten die tot stand komen door het samengaan van de ontologieën van de aarde, de oceaan en niet-westerse subjectiviteiten. Dit live radioprogramma gaat in op spontane gesprekken, vormgegeven door muziek, literatuur, geluidskunst en het vertellen van verhalen.

Deze editie van FOCUS vindt plaats in combinatie met FOCUS: Jan Verwoert over ‘De wond in zijn verstrengelingen’ van Ane Graff vanaf 18:00. U kunt een combi-ticket voor beide programma's kopen voor €5.

Dit programma wordt ondersteund door het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux.

Deelnemers

Series

Verwante items

back