NL EN

PERFORMANCE: Dilution Cafetaria x Kate Moore x Herz Ensemble Players

Live Reserveer tickets

Locatie: Tentoonstellingsruimte derde verdieping, 84 STAPPEN
Gratis met toegang tot museum

Kunstenaarsduo Domenico Mangano & Marieke van Rooy, componiste Kate Moore en de Herz Ensemble Players spelen een performance gebaseerd op Dilution Cafeteria in 84 STAPPEN bij Kunstinstituut Melly.

Dilution Cafeteria bestaat uit een installatie met zes grote keramische sculpturen en is vorig jaar speciaal gemaakt door Mangano van Rooy. De installatie is ontstaan naar aanleiding van hun langdurige onderzoeksproject naar een psychiatrisch experiment uit de jaren zeventig in Nederland. In dit experiment gingen psychiatrische patiënten samenwonen met "normale" mensen, in de hoop een beter begrip te krijgen van de ervaringen van "abnormaliteit" en "afwijking".

Componist Kate Moore en de Herz Ensemble Players spelen drie solostukken die afgewisseld worden tussen de performance met de sculpturen. Caprice no. 2 van Salvatore Sciarrino, uitgevoerd door Jellantsje de Vries (viool); Folded Lament van Frederik Croene en Sjors van der Mark, uitgevoerd door Sjors van der Mark (elektrische gitaar); en Moortgat van Remy Alexander, uitgevoerd door Tom Sanderman (saxofoon).

Tijdens deze muzikale performance in 84 STAPPEN gaan Mangano van Rooy en de muzikanten de interactie aan met de sculpturen, door ze aan te raken en te bekrassen om geluiden te creëren, en door de openingen van de sculpturen te hanteren als luchtinstrumenten. Deze bijzondere samenwerking tussen het kunstenaarsduo en componiste Kate Moore ontstond in het Europees Keramisch Werkcentrum in Oisterwijk, waar Moore aan een nieuw project werkte op het moment dat Mangano van Rooy Dilution Cafeteria realiseerde.

Deelnemers

Netwerk

Series

Verwante items

back