NL EN

ACT IX: Let Us Compare Mythologies

Wat als alle mythes werkelijkheid blijken te zijn… – Liu Kang

Let Us Compare Mythologies is de negende akte van het Morality programma dat Witte de With gedurende het hele jaar organiseert. Dit driedaagse event toont werk van verschillende internationale kunstenaars die op eigenzinnige wijze de natuur van de performance verkennen en mythevorming rondom het object van kunst bevragen.

De geensceneerde bijdragen stellen een breed scala aan onderwerpen centraal zoals de intrinsieke verhouding van mens tot (kunst)object, het dier als instrument voor maatschappelijke kritiek en de creatieve kracht van fictie.

We zijn alle deelnemers zeer dankbaar die bereid waren hun werk tentoon te stellen, hun performance (opnieuw) op te voeren en mythologieen met elkaar te vergelijken…

Wat gebeurt er als twee mythes samenkomen: lossen ze op en verdwijnen ze in het niets of versterken ze elkaar en komen ze pas echt tot leven?

Deelnemers

Curators

  • Renske Janssen, Dorothea Jendricke

Ondersteund door

Mondriaan Stichting, SNS Reaal Fonds, Office for Contemporary Art Norway en Dienst & Cultuur Rotterdam. Met danks aan alle kunstenaars, locaties and Goethe Institut.

back