NL EN

Rotterdam Cultural Histories #19: Homes for People, Not Profit

Hoe willen we leven? Wat voor plek hebben we nodig om te wonen en te werken? Welke alternatieven zijn er voor de dominante eigendomsvormen en het door de markt gestuurde huisvestingsbeleid in een tijd waarin ruimte steeds schaarser en duurder wordt en burgers uit hun huizen worden geduwd? Wat kan de rol van kunst hierin zijn? FGA nodigt je uit om terug te blikken en vooruit te kijken.

Rotterdams kunstenaarscollectief Fucking Good Art onderzoekt samen met verschillende partners de mogelijkheden van collectieve en zelf-georganiseerde woonvormen in Rotterdam.

In de Shared Space van TENT en Kunstinstituut Melly presenteert FGA plannen, visies, de Woningwetten van 1901 en 2015, protesten, en Jaap Bakema’s fantastische manifest uit 1971 met 64 punten voor “veel soorten ruimte-kwaliteit" en “woonplezierverenigingen”.

Deze presentatie is deel van FGA's lopende veldonderzoek in de stad, dat onder meer te volgen is via hun blog en via interventies in de openbare ruimte. Iedere vrijdagavond van 17:00 tot 18:00 uur verzorgt FGA gesprekken en reportages op Radio WORM. Samen met TENT onderzoekt FGA de mogelijkheden om gesprekken voor geïnteresseerden te faciliteren door middel van een aantal stadswandelingen en een online mini-symposium.

Deelnemers

Series

Verwante items

back