NL EN

based upon TRUE STORIES

De tentoonstelling [based upon] TRUE STORIES richt zich op de documentaire film als een van de meest vruchtbare vormen van cinematografie en beeldende kunst. De tentoonstelling vormt een onderdeel van het speciale programma van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) waarin speelfilms, korte films, installaties, fotografie en digitale media zijn opgenomen van zowel filmmakers als beeldend kunstenaars.

Voor Catherine David, directeur van Witte de With en Jean-Pierre Rehm, curator van het International Documentary Festival of Marseille, waren de centrale vragen bij het samenstellen van deze tentoonstelling: op welke manier zijn filmmakers/ kunstenaars betrokken bij hun visuele getuigenis en wat voor retorische keuzes maken zij?

Na de ontluistering van de? grote verhalen? van de moderne tijd is het onmogelijk geworden om voor iedereen te spreken en kunnen we alleen nog een persoonlijke getuigenis afleggen. Voor filmmakers en kunstenaars ligt dit niet anders: elke documentaire is een persoonlijke getuigenis. Belangrijk is echter vanuit welke positie dat wordt gedaan: wat zijn de opvattingen van de maker en hoe brengt hij die in beeld? In dat opzicht zou je de documentaire als een politieke stellingname kunnen zien.

[based upon] TRUE STORIES in São Paulo

29 april – 1 june, 2003

In samenwerking met Witte de With presenteren Paço das Artes en EXO een deel van de tentoonstelling [based upon] TRUE STORIES in São Paulo, Brazilië.

Paço das Artes is een centrum voor hedendaagse kunst onder leiding van curator Daniela Bousso.
Paço das Artes, Av. da Universidade 1 – Cidade Universitária 05508-040 São Paulo, Brazilië, [email protected]

EXO – Experimental Org. is een culturele non profit organisatie onder leiding van Cécile Zoonens en Ligia Nobre.

De tentoonstelling [based upon] TRUE STORIES is georganiseerd in samenwerking met het International Film Festival Rotterdam (IFFR) en het International Documentary Festival van Marseille (FID Marseille).

Met dank aan: de Mondriaan Stichting, Amsterdam; l’Association Française d’Action Artistique (AFAA) – Ministère des Affaires Etrangères, France.

Deelnemers

Curators

Netwerk

Ondersteund door

de Mondriaan Stichting, Amsterdam
l’Association Française d’Action Artistique (AFAA) – Ministère des Affaires Etrangères, France.

Verwante items

back