NL EN

SESSIE: Some of My Souls

Reserveer tickets Live

Als onderdeel van Iris Kensmil’s nieuwe tentoonstelling, Some of My Souls, opent Kunstinstituut Melly haar deuren voor een nieuwe SESSIE. U wordt uitgenodigd om met haar werk in gesprek te gaan via dit performatieve programma waarin de ervaring, het activisme en het intellectuele werk van zwarte mensen in de westerse wereld worden gepositioneerd  in het moderne streven naar emancipatie en vooruitgang. Samen maken we ruimte voor een jonge generatie feministen die ook figureren in de nieuwe serie portretten van Kensmil. Jessica de Abreu, Mitchell Esajas, Munganyende Hélène Christelle, Djuwa Mroivili en Grâce Ndjako zullen persoonlijke verhalen delen en nadenken over vrouwenemancipatie en het activisme van vandaag. Deze SESSIE richt zich op persoonlijke reflectie en delen als een belangrijke manier om verbinding te maken. We eindigen dit programma met een muzikale performance door Lady Shaynah die ook in lijn ligt met de andere werken van Iris Kensmil.

SESSIES zijn een reeks van maandelijkse events die gebaseerd zijn op het collectief leren, waar ‘expertise’ wordt gedeeld via conversatie, performance, muziek, kunst, boeken en de verbindingen met de buurt. Iedereen die geïnteresseerd is in het delen en leren van én over verschillende kunstdisciplines is welkom om deze serie bij te wonen. Dit keer vindt het programma plaats in de tentoonstellingsruimte op de tweede verdieping, waar we omringd zullen zijn met het werk van Iris Kensmil.

Deelnemers

Series

Verwante items

Openingsreceptie herfst/wintertentoonstellingen 2021
1 oktober 2021, 18:00
Live
Iris Kensmil: Some of My Souls
Tentoonstelling
back
Jouw veiligheid en die van onze medewerkers staat voorop. We volgen de richtlijnen van het RIVM en de Museumvereniging om jouw bezoek zo veilig mogelijk te maken. Voor een bezoek aan ons pand is een geldig coronatoegangsbewijs verplicht voor alle bezoekers ouder dan 13 jaar. Onder een coronatoegangsbewijs valt een negatief testbewijs, een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs. Tevens is het verplicht een mondkapje te dragen en 1,5m afstand te houden van andere bezoekers en medewerkers. Om de MELLY bookshop te bezoeken heb je geen ticket maar wel een coronatoegangsbewijs nodig. Op verschillende plekken in het pand worden desinfecterende middelen aangeboden.