NL EN

PERFORMANCE: Domenico Mangano & Marieke van Rooy

Live

Gedurende de tentoonstelling zal een installatie van kleurrijke keramische texturen en een houtskool tekening periodiek tot leven komen - getransformeerd in een set voor onverwachte en ongetimede sonische performances. Het kunstenaarsduo Mangano & van Rooy zal hun geluidssculpturen en 'pratende muur' activeren in een performance zonder logica of verstand - typisch voor het absurde toneel en onderdeel van hun nieuwe installatie The Dilution Cafetaria. Sinds 2014 werkt het duo aan The Dilution Project, een artistiek onderzoek naar de erfenis van de anti-psychiatriebeweging.

Dit werk draait om het onderwerp van de anti-psychiatrie en de daarmee samenhangende democratische beweging die zich in de jaren zeventig in Nederland ontvouwde. 'Zintuiglijke cafetaria's', die in de jaren zestig in de Verenigde Staten werden ontwikkeld, werden ontworpen als ruimtes waarin alle zintuigen aan bod konden komen. In de jaren zeventig werden deze in Nederland klinisch in gebruik genomen als snoezelruimtes, waarmee Nederland tot op de dag van vandaag internationaal een voortrekkersrol vervult. Als installatie markeert The Dilution Cafetaria de mogelijkheden en de grenzen van de zintuiglijke waarneming.

Performances zonder tijdschema en gratis met toegang.

Deelnemers

Series

Verwante items

84 STAPPEN
Tentoonstelling
KEYNOTE: Lisa Appignanesi in gesprek met Vivian Sky Rehberg
15 oktober 2021, 18:00
Online
back
Jouw veiligheid en die van onze medewerkers staat voorop. We volgen de richtlijnen van het RIVM en de Museumvereniging om jouw bezoek zo veilig mogelijk te maken. Voor een bezoek aan ons pand is een geldig coronatoegangsbewijs verplicht voor alle bezoekers ouder dan 13 jaar. Onder een coronatoegangsbewijs valt een negatief testbewijs, een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs. Tevens is het verplicht een mondkapje te dragen en 1,5m afstand te houden van andere bezoekers en medewerkers. Om de MELLY bookshop te bezoeken heb je geen ticket maar wel een coronatoegangsbewijs nodig. Op verschillende plekken in het pand worden desinfecterende middelen aangeboden.