NL EN

SESSION: Een tafel dekken voor de voorvaderen

Reserveer tickets Live

Doe mee aan een SESSIE die de poëtica en circulaire tijdelijkheid van de oogst viert, ter gelegenheid van Jasmine Thomas-Girvan's solotentoonstelling Bathed in Sacred Fire, gepresenteerd in samenwerking met Sour Grass en de Piet Zwart Master of Fine Arts.

Deze speciale SESSIE doorloopt een cyclus van verzamelen, voorbereiden, delen en genieten van de producten van een tuin in dialoog met de viering van een tentoonstelling. De titel 'Laying a Table for the Ancestors' is geïnspireerd op de basis van de artistieke praktijk van de Trinidad en Tobago kunstenaar Jasmine Thomas-Girvan, ter gelegenheid van haar eerste solotentoonstelling in Europa als onderdeel van de serie SOLO DUETS van Kunstinstituut Melly. De sculptuur van Thomas-Girvan is vaak ingebed in materiële sporen van het Caribisch gebied, zoals zaden en kalebassen, palmbladeren en veren, en omarmt een botanische tijdelijkheid van een plek waarin voorouders kunnen worden omarmd als zowel toekomst als verleden.

Voor dit programma verzamelen we in MELLY, onze boekwinkel en café, voordat we een korte wandeling maken naar het Piet Zwart Instituut waar we worden verwelkomd door studenten en medewerkers voor een introductie in hun gezamenlijke tuin. Het planten en cultiveren van de tuin zal worden geïntroduceerd, evenals het pedagogische principe van de tuin als een plek voor collectief leren onder kunstenaars.

Hierna keren we terug naar MELLY voor een gesprek met eregast, de auteur en dichter Olive Senior. Via een virtuele verbinding zal Senior inzichten delen uit haar bekroonde werk, zoals Gardening in the Tropics (1994, winnaar F. J. Bressani Literary Prize), dat een Jamaicaans literair bewustzijn van politieke, natuurlijke en spirituele werelden verkent. Senior zal in gesprek gaan met Thomas-Girvan, en met gastcuratoren Annalle Davis en Holly Bynoe van Sour Grass, een curatorial agency gewijd aan culturele beoefenaars van het Caribisch gebied.

Deelnemers

Netwerk

Series

Verwante items

Jasmine Thomas-Girvan: Bathed in Sacred Fire
Tentoonstelling
back
Jouw veiligheid en die van onze medewerkers staat voorop. We volgen de richtlijnen van het RIVM en de Museumvereniging om jouw bezoek zo veilig mogelijk te maken. Voor een bezoek aan ons pand is een geldig coronatoegangsbewijs verplicht voor alle bezoekers ouder dan 13 jaar. Onder een coronatoegangsbewijs valt een negatief testbewijs, een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs. Tevens is het verplicht een mondkapje te dragen en 1,5m afstand te houden van andere bezoekers en medewerkers. Om de MELLY bookshop te bezoeken heb je geen ticket maar wel een coronatoegangsbewijs nodig. Op verschillende plekken in het pand worden desinfecterende middelen aangeboden.