NL EN

FOCUS: Jasmine Thomas-Girvan met Annalee Davis en Holly Bynoe

Reserveer tickets Live

Wees welkom tijdens een rondleiding door de tentoonstelling van kunstenaar Jasmine Thomas-Girvan, ter gelegenheid van haar eerste Europese solotentoonstelling. Ontmoet ons op deze dag in de tentoonstellingszalen voor een gesprek met de kunstenaar en gastcuratoren Annalee Davis en Holly Bynoe van het Caribische curatorenbureau Sour Grass. Tijdens hun wandeling door de tentoonstelling zullen zij het werk van Thomas-Girvan bespreken en stilstaan bij de materiële sporen van Caribische poëzie.

De tentoonstelling Bathed in Sacred Fire, omvat lyrische figuren gegoten in brons en zilver, maar ook natuurlijke materialen uit Caribische landschappen, zoals zaden en kalebassen, palmbladeren en veren. Haar inspiratiebronnen variëren van carnavalsoptochten en Junkanoo-dansen tot het literaire werk van onder meer de Jamaicaanse dichteres Olive Senior.

De tentoonstelling vindt plaats in het kader van Gatherings and Passages, een nieuwe, meerjarige samenwerking met Sour Grass, het curatorschap op Barbados dat geleid wordt door Annalee Davis en Holly Bynoe. Gatherings and Passages wil een beter begrip kweken van de hedendaagse Caribische kunst en cultuur. De activiteiten zijn ook een gelegenheid om het bewustzijn over koloniale geschiedenissen en ervaringen van postkolonialisme en dekolonisatie te vergroten.

Deelnemers

Netwerk

Series

Verwante items

Jasmine Thomas-Girvan: Bathed in Sacred Fire
Tentoonstelling
back
Jouw veiligheid en die van onze medewerkers staat voorop. We volgen de richtlijnen van het RIVM en de Museumvereniging om jouw bezoek zo veilig mogelijk te maken. Voor een bezoek aan ons pand is een geldig coronatoegangsbewijs verplicht voor alle bezoekers ouder dan 13 jaar. Onder een coronatoegangsbewijs valt een negatief testbewijs, een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs. Tevens is het verplicht een mondkapje te dragen en 1,5m afstand te houden van andere bezoekers en medewerkers. Om de MELLY bookshop te bezoeken heb je geen ticket maar wel een coronatoegangsbewijs nodig. Op verschillende plekken in het pand worden desinfecterende middelen aangeboden.