NL EN

SESSIE: Getting Tropical — Deel 2

Live Reserveer tickets

Wij nodigen u vandaag uit om deel te nemen aan SESSIE: Getting Tropical deel 2. Dit evenement bestaat uit een workshop die is voortgekomen uit de voorstelling Getting Tropical – Worst Version die op plaatsvindt op vrijdag 25 november in Melly. Deze workshop wordt geleid door performers Clara Saito, Karina Villafan en Lara Santos.

Ze schrijven over de workshop:

Workshop: SCHUD JE STEREOTYPE VAN JE AF

podiumkunsten – feminisme – sociale wetenschappen – artivisme

Binnen de performatieve- en bewegingspraktijken die we onderzoeken in het stuk Getting Tropical hebben we de praktijken van scheuren: strategieën om te bewegen binnen de kieren van koloniale en institutionele projecten. Een vertaling voor wat filosoof en babalorixá Luiz Simas "Brasilidade" noemt. We oefenen binnen ons dagelijks leven en ateliers van enkele ervan:

transgressieve praktijken van heruitvinding
valse domesticatie
betovering
ongehoorzaamheid
werken met het onbekende
desidentificaties

Voor deze workshop willen we enkele van deze bevindingen met u delen door bewegingsoefeningen, tekst en mapping. Aan de andere kant vinden we binnen koloniale en institutionele projecten zeer ontwikkelde praktijken om koloniale modaliteiten in stand te houden. Daarnaast vinden we de praktijk van stereotypering, een poging om mensen te controleren, op te leggen en te domesticeren.

In het stuk verwerken we enkele stereotypen en proberen we ze te misidentificeren, te bespelen en de 'barsten' erin te vinden. We zullen met deze praktijk werken in de workshop, ook in relatie tot de kaart die mensen voor zichzelf zullen maken.

Kom met warme en knusse kleren om te bewegen!

Deelnemers

Series

Verwante items

back