NL EN

SESSIE: Getting Tropical — Deel 1

Live Reserveer tickets

Wij nodigen je graag uit voor SESSIE: Getting Tropical deel 1 aanstaande vrijdag in Melly. Tijdens dit evenement kijken we naar een performance van kunstenaar en choreografe Karina Villafan, alumni van de SNDO en samenwerkingspartner van Kunstinstituut Melly in de recentste editie van CLIP (Collective Learning In Practice). Op zaterdag 26 november organiseren we een workshop die uit deze performance is voortgekomen.

Karina schrijft over het stuk:

Getting Tropical is een performance waarin beweging, tekst en sociale media worden gecombineerd in een denkbeeldig post-catastrofescenario dat zich afspeelt in de tropen van een hyperfictieve wereld die soms ogenschijnlijk op Brazilië lijkt. We stellen voor om kritisch na te denken over de mythe die eraan ten grondslag ligt: als een Europese koloniale creatie die tot op de dag van vandaag in de media wordt gepresenteerd als een aards en tropisch paradijs, en deze opnieuw te presenteren als een beeld/verhaal van horror.

Hiervoor ontwikkelen we performatieve praktijken van het opnieuw uitvinden, gebaseerd op acties van onderhandeling, valse domesticatie en desidentificatie, door ons omschreven als: Strategies of Cracks.

Getting Tropical is de tweede voorstelling ontwikkeld binnen de Getting Worse serie, een doorlopende reeks van onderzoek rond het thema: het einde van de wereld. Deze serie begon in de context van Karina's bachelor aan de SNDO - School voor Nieuwe Dans Ontwikkeling en die gepresenteerd werd als een kant A in ISO gallery (Getting Worse, 2020) en als een kant B in Frascati Theater, 2021.

Geregisseerd: Karina Villafan
In nauwe samenwerking met: Clara Saito en Lara Santos
Geluidsbewerking: Nadia Bekkers
Originele mix: PepaPuke
Kostuum: Dragadina
Geadviseerd: Flavia Pinheiro en Fernando Belfiore
Gesponsord door: AFK — Amsterdams Fonds voor de Kunst
Gecoproduceerd door: FLAM festival en Kunsinstituut Melly

Deelnemers

Series

Verwante items

back