NL EN

FOCUS met Sasha Huber, een rondleiding door de tentoonstelling met haar en curator Rosa de Graaf

Live Reserveer tickets

Ga in gesprek met kunstenaar Sasha Huber en onze curator tentoonstellingen en kunstcommissies Rosa de Graaf. Tijdens hun wandeling door de tentoonstelling zullen zij het archiefonderzoek en de ervaring die zij hebben opgedaan bij het creëren van de tentoongestelde kunstwerken onderzoeken, vragen stellen bij het potentieel van kunst om symbolische herinwijding te bewerkstelligen.

De tentoonstelling van Sasha Huber in Kunstinstituut Melly verkent de decennialange betrokkenheid van de kunstenaar bij de politieke activistische campagne Demounting Louis Agassiz. De campagne werd in 2007 opgericht door de Zwitserse historicus Hans Fässler, die de racistische nalatenschap van de in Zwitserland geboren natuuronderzoeker en glacioloog Louis Agassiz (1807-1873) openbaar wilde maken. Als lid van het Demounting Committee heeft Huber talrijke interventies uitgevoerd op aardse en buitenaardse locaties die de naam van Agassiz dragen.

De discussie zal niet alleen gaan over de parameters van de tentoonstelling, maar ook over Huber's betrokkenheid bij andere werkterreinen van het instituut. Of het nu is als lid van de adviescommissie van Kunstinstituut Melly's Initiatief tot Naamsverandering, haar rol als moderator binnen de leesgroep Vistas of Modernity, of als deelnemer aan onze onlangs gelanceerde podcast, Name Takes.

Deelnemers

Series

Verwante items

back