NL EN

TAAL TOUR: Nederlands

Live Reserveer tickets

Oproep aan alle Nederlandssprekende kunstliefhebbers! Onze volgende Nederlandstalige rondleiding voor het lenteprogramma van Melly vindt plaats op woensdag 21 februari om 11 uur, op de Dag van de Moedertaal in Nederland. Deze rondleiding is gezinsvriendelijk, dus neem gerust je moeders, vaders, grootmoeders, grootvaders, tantes, ooms, kinderen en andere vrienden mee. Iedereen is welkom! Ga met ons mee onder leiding van onze vaardige art mediator, die je gids zal zijn terwijl je de tentoonstelling My Oma bezoekt.

Door de grootmoeder als een cruciaal punt te bekijken, introduceert de oudere moederfiguur verschillende soorten kennis voor ons om te verkennen. Deze kennis omvat elementen die door generaties zijn overgedragen, zoals familiestukken en recepten, maar ook meer abstracte ideeën, zoals het leven vergelijken met de stroom van een rivier of verhalen creëren in onze verbeelding. Met My Oma willen we begrijpen wat deze grootmoederfiguur vertegenwoordigt en hoe ze past in discussies over ons cultureel erfgoed en familieverhalen.

In deze tentoonstelling in het Kunstinstituut Melly zullen we zowel nieuwe kunstwerken die voor deze gelegenheid zijn gemaakt als belangrijke kunstwerken die vanaf 2000 tot nu zijn gemaakt, tentoonstellen. De tentoonstelling en gerelateerde evenementen zijn georganiseerd rond vier hoofdonderzoeksvragen. Deze vragen helpen ons te beslissen welke kunstenaars en kunstwerken we in de tentoonstelling opnemen en bepalen de thema's die we tijdens de rondleiding zullen verkennen.

Deze rondleiding maakt deel uit van het Taal Tours-programma. Voor My Oma is het aanbod van Taal Tours bijzonder relevant, gezien de focus op immigratie en de steeds diversere demografie van Rotterdam. Meer dan 170 nationaliteiten vormen de bevolking van de stad. Nederlands, Engels, Turks en Papiaments zijn de voornaamste talen van onze stad.

Series

Verwante items

back