NL EN

Poetry International: Home Is A Poem

Host Reserveer tickets

Tijdens de Poëzieweek vind je Poetry International op zondag 28 januari in Kunstinstituut Melly in Rotterdam met Home is a poem, een speciaal programma met gedichten en gesprekken rond het Poëzieweekthema Thuis. Wie leven er in het huis van de poëzie, kun je wonen in gedichten, zijn ze gastvrij en welke gedichten voelen als thuis? Met vier voor velen van ons nieuwe gezichten: dichter Sarah de Koning, multitalent Lemuël de Graav (Lemu) en spoken- & theaterperformer en filosoof Lev Avitan, met Hizir Cengiz als host en interviewer.

Sarah de Koning

Sarah de Koning (1992) is een veelbelovende Vlaamse dichter. Ze woont en werkt in Gent. Haar werk verscheen o.a. in/op Het Liegend Konijn, nY, De Lage Landen en DIG. In 2022 werd ze geselecteerd voor de Parijsresidentie van deBuren. In 2024 is ze gastschrijver bij het tijdschrift nY. De personages in haar gedichten zijn vaak op de vlucht of worden opgejaagd; hoe verhoudt Sarah zich tot het thema ‘thuis’?

Lemuël de Graav

Lemuël de Graav (Lemu) is interdisciplinair kunstenaar, maar maakte de afgelopen jaren vooral furore als spoken word artiest: hij won de ILFU-Verhalenwedstrijd met zijn coole poëzie-video Ik Haat Poëzie - benieuwd hoe hij het huis van de poëzie en haar bewoners ziet. Lemu werd tweede op het NK Poetry Slam en vertegenwoordigde Nederland bij het WK in Parijs. Nu vertaalt hij zijn liefde voor taal naar uiterst poëtische hiphop.

Lev Avitan

Lev Avitan is schrijver, publiek denker, afgestudeerd politiek filosoof en spoken-word artiest. Hij groeide op in Presikhaaf, een Arnhemse Vogelaarwijk, waar armoede, gentrificatie, moslimhaat en racisme aan de orde van de dag zijn. Hij weet zijn levenservaringen kritisch en scherp te verwoorden en te verbinden aan maatschappelijke debatten. In de film Mijn moeder wil niet meer leven neemt Lev - zoon van een Joodse moeder en Islamitische vader - je op kwetsbare wijze mee in zijn turbulente wereld vol urgente thema’s als vooroordelen, identiteit en onrecht.

Hizir Cengiz

Interviewer van dienst Hizir Cengiz is journalist, columnist en meester in de rechten. Op zijn 18e beschrijft hij in het prijswinnende essay De wereld is een bak vol modder hoe hij opgroeit in de Haagse Schilderswijk, te midden van vrienden die het verkeerde pad opgaan, groeiende moslimhaat en toenemend moddergooien over en weer. In zijn columns voor o.a. De groene en de Correspondent duikt hij in thema’s als armoede, klassenmigratie en huiselijk geweld, aan tafel interviewt hij mensen die hij bewondert om wat ze denken, maken of doen.

Netwerk

Series

back