NL EN

Melly x Art Central Rotterdam XL 2024

Extern Gratis toegang

Opening: vrijdag 2 februari 2024, 19 uur – tot laat
Locatie: Koopgoot, Beurstraverse 111 & 154, onderdoorgang naast de Bijenkorf

De derde editie van Art Central Rotterdam XL breidt dit jaar uit naar twee showcases. De eerste vindt plaats in het centrum van Rotterdam tijdens de weekenddagen van 2 februari tot en met 11 februari, aansluitend op de Rotterdam Art Week. Art Central Rotterdam XL weerspiegelt de levendige culturele scene van Rotterdam door hedendaagse kunstruimtes, galeries en lokale creatieve platforms samen te brengen in een samengestelde tentoonstelling.

Curator Marijn Bril: De tentoonstelling is ontworpen om bezoekers te betrekken bij het onderscheidende karakter van elke ruimte en tegelijkertijd het bereik van het evenement te vergroten voor een divers publiek. De GOOT, een nieuwe culturele plek in het centrum van de stad, zal deze presentatie presenteren in haar twee ruimtes aan de Beurstraverse 154 & Beurstraverse 111.

The Cloud Is The New Infinity

Kunstinstituut Melly presenteert The Cloud Is The New Infinity (2017) van de Canadese kunstenaar Douglas Coupland, een kunstwerk dat deel uitmaakt van zijn project Slogan for the Twenty-First Century. Coupland vraagt zich af: "Als je deze slogans op stokjes zou plaatsen en ze op straat zou tonen, zouden ze dan overkomen als protest of als een uiting van medeplichtig schuldgevoel? Als ik bijvoorbeeld over twintig jaar naar een foto kijk van iemand die een slogan omhoog houdt met 'being middle class was fun', zou dat dan gezien worden als een pijnlijk vooruitziende blik of als een berustende acceptatie van wat dan een sociologische realiteit is?"

An ounce of information is worth a pound of data

Marijn Bril: "Ooit het financiële hart van Rotterdam en nu een commercieel centrum, de Beurstraverse is een knooppunt in een netwerk. De tentoonstelling bouwt voort op deze context en onderzoekt de economische, transport- en informatiesystemen die er samenkomen. De effectenbeurs met kopers en verkopers, de wereldhandel gedreven door vraag en aanbod en het internet met zijn gebruikers, servers en websites – onderling verbonden systemen die worden gekenmerkt door complexiteit. Als tandwielen in een machine onderzoeken de werken in de tentoonstelling feedback, controle en fouten in een tijd die gekenmerkt wordt door interconnectiviteit en snelle technologische verandering. Controleren wij onze systemen, of controleren zij ons?"

Deelnemende kunstenaars ACR XL

Marco Barbier, Douglas Coupland, Rolf den Dunnen & Saminte Ekeland, Ruud Goedhart, Aletta de Jong, Kamagurka, Alban Karsten, Tom K Kemp, Carlijn Kingma, Sjoerd Knibbeler, Anna Lange, Johannes Langkamp, Sarah van der Lijn, Bas Losekoot, Ruben Mols, Anna Moreno, Jelmer Noordeman, Niels Post, Tonio de Roover, Jan Ros, Alan Smart, Johannes Steendam, Tools for Action, Giuditta Vendrame, Hans Wilschut.

Deelnemende kunstruimtes ACR XL

Galerie Atelier Herenplaats, Kunstinstituut Melly, Eye Love You Art, Nieuw Charlois, H(a)L Het Archief, Christian Ouwens Galerie, Frank Taal Galerie, Huidenclub, Galerie Untitled, ROOF-A, ZERP Galerie, Studio Seine, PHOEBUS Rotterdam, Contour Gallery, CHAxARTxRTM, JOEY RAMONE, Murals Inc, NL=US Art, WTC Rotterdam Art Gallery, Contempo Galerie, PrintRoom, Neck Of The Woods, Garage Rotterdam, TENT, OMI Rotterdam

Deelnemers

back