NL EN

FORUM: In aanloop naar de Biënnale van Venetië

Live Reserveer tickets

Locatie: Auditorium, Kunstinstituut Melly

Kunstinstituut Melly is verheugd om een FORUM aan te kondigen waarin gesprekken, reacties en resonanties rondom de aankomende zestigste editie van de Biënnale van Venetië centraal staan. Dit programma wordt georganiseerd in samenwerking met het Mondriaan Fonds, ter gelegenheid van de vijfentwintigste editie van Art Rotterdam.

In aanloop naar de opening van de zestigste editie van de Biënnale van Venetië (in april 2024), nodigen we u uit voor een speciaal programma met kunstenaars en curatoren die Nederland en Oekraïne vertegenwoordigen tijdens de Biënnale. Dit gezamenlijke evenement is het eerste publieke optreden voor zowel het Nederlandse als het Oekraïense paviljoen. Beide paviljoens geven individuele presentaties gevolgd door een paneldiscussie onder leiding van Yuki Kho.

Deelnemers aan dit programma zijn de Nederlandse inzending voor de Biënnale – het kunstenaarscollectief Cercle d'Art des Travailleurs de Plantation Congolaise (CATPC) met kunstenaar Renzo Martens en curator Hicham Khalidi, die zullen reflecteren op hun gezamenlijke presentatie. De Oekraïense curatoren Max Gorbatskyi en Viktoria Bavykina introduceren hun project samen met het deelnemende kunstenaarsduo Lia Dostlieva en Andrii Dostliev, van wie ander werk te zien is in de huidige groepstentoonstelling My Oma bij Kunstinstituut Melly.

Een integraal onderdeel van de discussie is de overkoepelende vraag wat nationale vertegenwoordiging op de Biënnale van Venetië in 2024 betekent, gezien de verschillende geopolitieke en nationale posities. We nodigen u uit om deel te nemen aan het gesprek over de dynamiek van internationale artistieke vertegenwoordiging.

Deelnemers

Netwerk

Series

Ondersteund door

Art Rotterdam, Mondriaan Fonds

back