NL EN

Awardsprogramma ter ere van Karen Zeedijk en Sander van Wettum

Live Reserveer tickets

Tijdens dit programma eren wij de winnaars van de derde editie van ons Awardsprogramma, gericht op het culturele ecosysteem:

De Maker achter de Maker Award

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Karen Zeedijk, expert in tuften, dit jaar de winnaar is van de Maker achter de Maker Award. In opdracht van kunstenaars maakt Zeedijk wandkleden, tapijten en textielkunstwerken in haar atelier Fabrikaat in Tilburg en in haar decennialange functie als tuft expert bij het TextielLab, onderdeel van het TextielMuseum. Dit is een fantastische erkenning voor mijn werk," zei Zeedijk. Zeedijk werd genomineerd door de Nederlandse beeldend kunstenaar Catharina van de Ven, voor wie ze meerdere kleden maakte. Volgens Van de Ven is Zeedijk zeer toegewijd aan haar ambacht én aan de kunstenaars met wie ze samenwerkt, waardoor bijzondere werkrelaties ontstaan waarin zowel Zeedijk als de kunstenaar zich openstellen om te leren en verder te komen door samen te werken. Lees het volledige persbericht hier.

De Berry Koedam Award

We zijn verheugd te kunnen aankondigen dat fotograaf Sander van Wettum dit jaar de Berry Koedam Award ontvangt. Van Wettum is fotograaf en beeldend kunstenaar, gevestigd in Rotterdam. "Het winnen van de Berry Koedam Award geeft me de mogelijkheid om te reflecteren op mijn werk als documentatie fotograaf," zegt Van Wettum. Van Wettum werd genomineerd door Maziar Afrassiabi, oprichter van kunstruimte Rib in Rotterdam. Afrassiabi: "Sander heeft een sterke fotografische visie. Zijn vermogen om die visie in de context van een opdracht te brengen zonder afbreuk te doen aan zijn artistieke stem of het doel van de opdracht is uniek. Lees het volledige persbericht hier.

Prijsuitreiking

Elke prijswinnaar ontvangt een geldbedrag van €5.000 en wordt geëerd tijdens de prijsuitreiking voor genodigden en gevolgd door een open receptie bij Kunstinstituut Melly. Reserveer een ticket voor de receptie via de link hierboven.

In 2020 vierde Kunstinstituut Melly haar 30-jarig bestaan met deze prijzen, waarmee mensen worden onderscheiden die met hun beeldvorming, ambacht en belangenbehartiging een centrale rol hebben gespeeld bij de totstandkoming, presentatie en waardering van hedendaagse kunst. Deze prijzen worden mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds en ramfoundation.

Deelnemers

Netwerk

back