NL EN

KEYNOTE Lezing door DJ Mo Laudi (Ntshepe Tsekere Bopape)

Live Gratis toegang

Wij sluiten onze Tools for Demodernizing Intensieve Trainingen af met een lezing door multidisciplinair kunstenaar en componist DJ Mo Laudi (Ntshepe Tsekere Bopape). Dit avondprogramma nodigt uit tot bewegen en diepgaand luisteren naar de archieven van verzet die de Afro-Elektronische muziekculturen herbergen.

Dit programma vindt plaats in het kader van Tools for Demodernizing, een initiatief dat zich richt op het maken van transformatieve en duurzame veranderingen in hedendaagse kunstinstellingen. Tools for Demodernizing brengt een internationale groep netwerkpartners samen van vijf instellingen; Artspace (Sydney), de Initiating Council for the Museum of Contemporary Art (ICMoCA)(Kosovo), Javett-UP (Pretoria), Museo de Arte Moderno de Medellín (MAMM)(Medellín) en Kunstinstituut Melly (Rotterdam).

Dit evenement vormt de afsluiting van een driedaagse bijeenkomst die de internationale netwerkpartners samenbrengt met de begeleiders van de masterclasses Elemental Strategies en Ki Culture, de begeleiders van de haptische workshops Hipsy en The Pulse, leden van het De Zaak Nu netwerk en de toonaangevende Rotterdamse instellingen Hip Hop Huis en Verhalenhuis Belvédère. Na deze dagen zullen reportages van twee gastcorrespondenten worden gepubliceerd: van journalist en kunstenaar Daniel Browning en Araceli Bremauntz-Enriquez, promovendus kunstgeschiedenis aan de City University of New York, dit als onderdeel van een kleine publicatie (chapbook) op de Tools for Demodernizing microsite.


Tijdens deze avond is het publiek welkom om deel te nemen aan een gezellig avondprogramma van conversatie en sonische verkenning, onder leiding van DJ Mo Laudi, een onderzoeker van Stellenbosch University die bekend staat om zijn Globalisto filosofie en zijn belangrijke bijdragen aan Afro-Electronische muziek. In een nieuw voorbereide lezing worden we geleid via een duik in sonische archieven die genezing, de notie van rust, gemeenschappelijke verbindingen, diep luisteren, zorg en reparatie proberen op te roepen.

Tools for Demodernizing wordt ondersteund door de Terra Foundation. Verdere Keynote en Seminar programma's zullen plaatsvinden in het najaar van 2023, in samenwerking met Blacker Blackness en met het Palais de Tokyo.

Deelnemers

  • Mo Laudi

Series

back