NL EN

FORUM: 35th Bienal de São Paulo | met Manuel Borja-Villel

Live Gratis toegang

Kunstinstituut Melly is verheugd een FORUM te organiseren waarbij gesprekken, reacties en invloeden rondom de 35ste Bienal de São Paulo worden belicht. Dit programma wordt mede gepresenteerd in samenwerking met het Mondriaan Fonds.

Voor de 35e editie van de Bienal de São Paulo is een curatorenteam aangesteld met als titel 'choreografieën van het onmogelijke'. In het FORUM-programma zal curator en voormalig directeur van het Museo Reina Sofia Manuel Borja-Villel een presentatie en vragenronde verzorgen over de door de biënnale voorgestelde methodologie. De discussie met het publiek wordt gemodereerd door kunstenaar en dichter Ada M. Patterson met als respondent Charles Esche, directeur van het Van Abbemuseum en curator van de 31e Biënnale van São Paolo. Aansluitend aan het programma vindt een borrel plaats.

Het team schrijft: “As a curatorial proposal, choreographies of the impossible enunciates a space of experimentation – open to the dances of the unimaginable – that embodies movements capable of transforming what is apparently non-existent into existence. This idea of a choreography is based on the enigmatic nature of the artistic fact and, thus, on everything that is neither worn out nor evident, but rather on what can be named as secret, mystery or as the infinite itself.”

Tip: het Mondriaan Fonds biedt 20 kunstenaars de mogelijkheid om de previewdagen van de 35ste Bienal de São Paulo te bezoeken. Via de Voucher Bienal de São Paulo worden tickets voor de previewdagen en reis- en verblijfskosten vergoed. Interesse? De Voucher Bienal de São Paulo komt binnenkort online op www.mondriaanfonds.nl

Deelnemers

Netwerk

Series

back