NL EN

FOCUS met Alexandra van Dongen en Sofía Hernández Chong Cuy

Live Reserveer tickets

Locatie: tentoonstellingsruimte op de tweede verdieping, Kunstinstituut Melly
Gratis toegang, reserveren verplicht via de ticketlink

Kom naar FOCUS, een verrassende kijk op onze tentoonstellingen in combinatie met bijzondere gasten.

Tijdens deze editie van FOCUS verwelkomen we Alexandra van Dongen, Curator Historische Vormgeving bij Museum Boijmans Van Beuningen en gaan we in op onze huidige solotentoonstelling van Pablo Castaneda. Deze FOCUS onderzoekt de herkomst van objecten, composities en filmreferenties in een programma voor iedereen die gefascineerd is door kunstgeschiedenis, film en hedendaagse politiek.

De tentoonstelling Grens autoficties omvat meer dan veertig schilderijen van 2006 tot nu, die allemaal fantasierijke scènes uitbeelden van Mexicali in Baja California aan de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten. Veel van de schilderijen zijn voorzien van bijzondere objecten en scènes die verwijzen naar kunstgeschiedenis en film, maar ook naar alledaagse voorwerpen uit het grensleven – van Jeroen Bosch tot Van Gogh en een plaatselijk biermerk.

Van Dongen staat bekend om haar onderzoek naar historische schilderijen, getraceerd via de geschiedenis van objecten. Van Dongen identificeerde met name de vroegst bekende aanwezigheid van Arabische keramiek in de Europese kunst door gedetailleerd onderzoek naar Jan Van Eycks De drie Maria's aan het graf (1430 - 1435). In een dynamisch gesprek zal van Dongen ook worden bijgestaan door de directeur van Kunstinstituut Melly, Sofía Hernández Chong Cuy, die overigens ook in Mexicali is opgegroeid.

Deelnemers

Series

Verwante items

back