NL EN

TV-Dinners

De dagelijkse Satellite of Love talkshow mét TV-dinner o.l.v. Mieke van der Linden.

Op het menu staan andijviestamppot en fusilli carbonara, lasagna bolognese en shoarma, zalm en tagliatelle. De bereidingstijd varieert van zes tot acht minuten. In andere woorden: de technologie van de voedingsindustrie probeert gelijke tred te houden met de stormachtige ontwikkelingen op televisiegebied. Maar voor beide geldt dat het uiteindelijk niet gaat om de titels en de verpakking, maar om de inhoud en de smaak.

Het oordeel daarover wordt van vrijdag 27 januari tot en met vrijdag 3 februari iedere avond geveld door Mieke van der Linden samen met een prominente gast van het festival, die zijn of haar televisievoorkeur laat zien en toelicht. Zo laat film- en televisieregisseur (Ja Zuster, Nee Zuster; Hertenkamp) en theatermaker Pieter Kramer zijn favoriete scenes uit soapseries zien. Beeldend kunstenaar Phil Collins (GB) belijdt zijn liefde voor spelshows en telemarketing. Zijn Rotterdamse collega Erik van Lieshout wil daarentegen zo lang mogelijk geheim houden waar hij het liefst naar kijkt…

Kortom: iedere dag nieuwe beelden en nieuwe teksten die met het bord op schoot en gezeten op de speciaal voor deze gelegenheid vervaardigde testbeeldbanken genoten kunnen worden in de grote televisielounge van Witte de With/TENT.

De maaltijden zijn vanaf 18.00 uur voor bezoekers verkrijgbaar tegen betaling van vijf euro en gaan vergezeld van een softdrink. Aanvang van de talkshow: 18.30. Het actuele programma-overzicht met de gast-van-de-dag is steeds te vinden op www.explodingtelevision.net en wordt dagelijks in de festivalkrant gepubliceerd. Er is ijs toe.
Ook tijdens de opening van Exploding Television/Satellite of Love worden de tv-dinners geserveerd, maar dan begeleid door een voor deze gelegenheid door popkenner en programmamaker David Kleywegtsamengestelde mix van bekende videoclips met verrassend nieuw geluid onder de titel Bastard Pop. Aanvang opening: 18.00 uur.

Programma

Marlies Dekkers
Vrijdag 27 januari, 18.30 uur
lingerie-ontwerpster, zakenvrouw

Phil Collins
zaterdag 28 januari, 18.30 uur
Brighton Boy Artist

Sophie Fiennes
zondag 29 januari, 18.30 uur

Pieter Kramer
maandag 30 januari, 18.30 uur
theater en film regisseur

Erik van Lieshout
dinsdag 31 januari, 18.30 uur
kunstenaar

Emma Davidson
woensdag 1 februari, 18.30 uur
Microtel/teletext art

David Lammers
donderdag 2 februari, 18.30 uur
film regisseur

Rijk en Ongelukkig
vrijdag 3 februari, 18.30 uur
Laatste aflevering van de succesvolle TV-dinner sessies.
Een compilatie van de RNN7 soap Rijk en Ongelukkig. Tv-dinners zijn gratis vanavond!

Deelnemers

  • Marlies Dekkers, Phil Collins, Sophie Fiennes, Pieter Kramer, Erik van Lieshout, Emma Davidson, David Lammers

Ondersteund door

De TV-dinners zijn mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Unilever.

Verwante items

back