NL EN

Boekpresentatie: ‘Source Book 10: Angela Bulloch’

Het werk van Angela Bulloch (die werd geboren in Canada en werkt in Berlijn) wordt gekenmerkt door de manipulatie van codes, het verlangen naar controle en het uitoefenen daarvan. Op het eerste gezicht verleidt haar werk de kijker met de illusie van eenvoud, maar daarachter gaan complexe codes schuil. Voor die codes put Bulloch uit een groot aantal bronnen, zoals de formele strategieën van de avant-garde van de vroege 20ste eeuw, het Minimalisme en de Conceptuele Kunst. Ook filosofische literatuur, 20ste-eeuwse cinema en actuele ontwikkelingen in digitale media kunnen de bron voor haar codering vormen.

Dit Source Book wil Bullochs werk in al zijn complexiteit vatten, met kritische essays van John Miller en Nav Haq, visuele notities gemaakt tijdens Bullochs samenwerking met componist en muzikant George van Dam en een TV-scenario geschreven door Christine Lang en Christoph Dreher. De publicatie wordt uitgebracht ter gelegenheid van Bullochs overzichtstentoonstelling in Witte de With, Center for Contemporary Art (21 januari tot 9 april 2012), met de passende titel SHORT BIG DRAMA.

Source Book 10: Angela Bulloch is de tiende en laatste publicatie van Witte de With Publishers in de Source Book-serie, een serie monografieën waarin uitgebreid wordt ingegaan op de praktijk van de kunstenaar.

COLOFON

Redactie
Amira Gad, Nicolaus Schafhausen, Monika Szewczyk

Met bijdragen van
Angela Bulloch, Christoph Dreher, Amira Gad, Nav Haq, Christine Lang, John Miller, Nicolaus Schafhausen, George Van Dam

Productie
Amira Gad, Monika Szewczyk

Ontwerp
Kummer & Herrman, Utrecht

Drukwerk
Veenman Drukkers, Rotterdam
ISBN: 978-94-91435-00-3

Deelnemers

Verwante items

back