NL EN

How attitude becomes form: Collaborative practice in Asia? Lezing door Zoe Butt

Op dinsdag 5 juni 2012 (19 uur) sprak Zoe Butt over samenwerkingsverbanden en haar ervaring met het opzetten van nieuwe curatoriele en artistieke projecten samen met kunstenaars uit China, Vietnam en Cambodia.

Butt wijdt uit over het artistieke proces tijdens de ontwikkeling van nieuwe projecten en de manier waarop deze zich verhouden tot de politieke context van Azië. Daarnaast spreekt ze over de rol van kunstenaarsarchieven en over de dilemma’s die zich aan kunstenaars voordoen op de weg naar lokale en internationale erkenning; dilemma’s waarin samenwerkingsverbanden en subsidies een belangrijke rol spelen.

Zodoende onderzoekt Butt de belemmeringen en grenzen van de productie en presentatie van kunst, aan de hand van The Long March Project (Beijing), een dynamische en gelaagde kunstorganisatie opgericht in 1999/2002; Sàn Art, een onafhankelijke tentoonstellings- en onderzoeksruimte in Ho Chi Minh City; en Sa Sa BASSAC in Phnom Penh, een uitbreiding van Sa Sa Art Gallery en een fusie met BASSAC Art Projects.

Deelnemers

Netwerk

Ondersteund door

het Mondriaan Fonds

Verwante items

back