NL EN

BOEKEN: Amelia Groom

Live Reserveer tickets

Kom naar deze speciale BOEKEN editie om de lancering te vieren van Beverly Buchanan: Marsh Ruins, door schrijver en kunsthistoricus Amelia Groom. Na de presentatie zal kunstenaar Dagmar Bosma een reactie geven en in gesprek gaan.

Beverly Buchanan (1940-2015) was een beeldhouwer die voornamelijk in het zuiden van de Verenigde Staten werkte. In haar werk legde ze een verband tussen politiek, ecologisch en esthetisch bewustzijn door een aanhoudend onderzoek naar sculpturale fragmentatie en ruïnes. Haar site-specific omgevingswerk Marsh Ruins is gesitueerd tussen de hoge grassen en brakke moeraswateren van Brunswick aan de zuidoostkust van Georgia. In 2019 reisde Groom naar de plek op zoek naar de Ruins, waarbij ze ook tijd doorbracht met Buchanan's essay's in de Archives of American Art.

De nieuwste publicatie in de Afterall 'One Work' serie, Beverly Buchanan: Marsh Ruins presenteert een geïllustreerd onderzoek naar dit complexe en ongrijpbare werk, dat in een voortdurende staat van ondergang verkeert.

De opbrengst van dit programma gaat naar de St. Simons African American Heritage Coalition.

Deelnemers

Series

back