NL EN

WERE IT AS IF: Samira Ben Laloua

Wat wordt verborgen, vergeten, weggegooid, of over het hoofd gezien in de dagelijkse praktijk van een internationaal cultureel instituut? Hoe kunnen we de wolk van kennis en informatie tastbaar maken die de feitelijke opeenvolging van tentoonstellingen en publicaties omgeeft?

Gedurende de tentoonstelling WERE IT AS IF geven genodigde "lezers" een interpretatie/analyse/vertaling/verstoring van de keuzes en methodes die kunstenaars Liesbeth Bik en Jos van der Pol aanwendden. Het duo werd uitgenodigd om middels een tentoonstelling het archief-in-wording van Witte de With uit te pakken, te herschikken en te herinterpreteren. Van bijzondere interesse hierbij was de spanning tussen de internationale werking van het instituut en de relatie tot haar thuisstad Rotterdam. Elke "lezer" reageert op de tentoonstelling vanuit zijn of haar eigen achtergrond, waardoor de tentoongestelde documenten en werken op nieuwe, onverwachte manieren geïnterpreteerd kunnen worden.

Live lezing-rondleidingen worden gegeven door Maziar Afrassiabi (oprichter & artistiek directeur Rib Art Space), Samira Ben Laloua (oprichter Extra Extra nouveau magazine erotique), Lex ter Braak (directeur Jan Van Eyck Academie), en Wouter Davidts (kunsthistoricus).

Plaatsen beperkt, ticket noodzakelijk.

Deelnemers

Series

Verwante items

back