NL EN

The Show Must Ego On

The Show Must Ego On is de nieuwe publicatie van Rotterdam-based kunstenaar Erik Van Lieshout, uitgegeven ter gelegenheid van zijn lopende solotentoonstelling bij WIELS, Brussel. Centraal in het boek staan vele stills uit zijn recente film Die Insel (2016), ter ondersteuning van drie in opdracht geschreven teksten van Nienke Terpsma & Rob Hamelijnck (Fucking Good Art), Adrian Searle (criticus, The Guardian) en Zoë Gray (curator, Wiels). Op verschillende wijzen reflecteren deze op samenwerking, artistieke ambitie, de (soms catastrofale) botsing hiervan met de realiteit, en de tegenstrijdige wens om zowel politiek geëngageerd te zijn als in pure autonomie te leven, teruggetrokken uit de maatschappij. Grafisch ontwerp: Experimental Jetset.

Die Insel vertrekt vanuit het drukke Phoenix meer in Dortmund. Al tijdens zijn eerste tochten door de Emscher regio raakt Van Lieshout gefascineerd door het meer en de lokale bewoners. Door vier maanden lang te wonen en te werken in dit gebied, dook hij compleet onder in deze microcosmos. Iedere dag roeide hij van het vasteland naar een eiland 'in het hart van het meer'. Daar spendeerde hij het meeste van zijn tijd in zelfgekozen afzondering - weg van de drukte rondom het meer, en ver weg van de werkroutine van zijn Rotterdamse atelier. Zijn camera nam hij mee, om zijn artistieke zelfonderzoek vast te leggen. 

Tijdens deze avond wordt Die Insel voor het eerst getoond in Rotterdam, met een introductie door Van Lieshout. Nadien volgt een signeersessie. 

De launch valt samen met twee tentoonstellingslezingen bij Witte de With:

18: 00 – 19:00 uur: tentoonstellingslezing In the Belly of the Whale: Nicoline van Harskamp (kunstenaar)
19:00 – 20:00 uur: tentoonstellingslezing Decorations: Over Asger Jorn door Hilde de Bruijn (Senior Curator, CoBrA Museum)

Deelname aan de tentoonstellingslezingen is gratis, wel graag reserveren.

Tijdens de wekelijkse Kunstavond op vrijdag zijn we extra geopend van 18:00 tot 21:00 uur (gratis entree).

Deelnemers

Verwante items

back