NL EN

Masterclass Art Mediation: Yana Klichuk

Witte de With Center for Contemporary Art, TENT en MAMA presenteren een serie professional development masterclasses voor docenten, art mediators en andere educatoren uit de kunst en cultuur. Aansluitend bij 100% Hedendaags, het programma over hedendaagse kunst en beeldcultuur voor het voortgezet onderwijs, richten deze masterclasses zich op het delen van kennis over kunsteducatie en de omgang met het hedendaagse in tentoonstellingen en in de klas. De workshops worden geleid door (inter)nationale educatieprofessionals.

De eerste masterclass neemt de doelen en ambities van kunsteducatie onder de loep. Yana Klichuk, Hoofd Educatie en Leren bij Manifesta, zal haar ideeën en inzichten delen over kunsteducatie in complexe culturele omgevingen en organisaties en gaat dieper in op de rol van de Art Mediator in relatie tot het publiek.

In toenemende mate is er aandacht voor de rol en de kracht van kunsteducatie. Hierbij wordt educatie vaak een emancipatoire rol toegedicht; het geeft bezoekers gereedschappen in handen, creëert maatschappelijke waarde en zorgt voor onverwachte ontmoetingen. Tentoonstellingen en biënnales zijn niet alleen plekken waar kunst getoond wordt, het zijn eveneens katalysatoren voor nieuwe kennis en gesprekken. Hoe gaan we om met tegenstrijdigheden en impliciete doelstellingen binnen ons dagelijks educatief werk? En kunnen we, in het licht van de veranderende maatschappij, institutionele transformatieprocessen in balans brengen met een dialoog over kritische art-mediation?

Gratis toegang, reservering verplicht via education [​at​] wdw.nl.

Deelnemers

  • Yana Klichuk

Ondersteund door

Fonds 21 en Janivo

back