NL EN

WORKSHOP: Shraddha Borawake — Alumni Present

Kunst- en cultuurstudenten met verschillende opleidingsachtergronden worden uitgenodigd voor een workshop over intersectionele ingrepen door de Fine Fine Art Piet Zwart Institute alumna Shraddha Borawake. In 2012 startte Shraddha het project Good Artists of Pune ("GAP", 2012-16). Gedurende een periode van vier jaar heeft het project een open, inclusief en veranderend netwerk opgezet en ontwikkeld voor kunstenaars in de stad Pune, Maharashtra, India, die als experimentele sociale sculptuur opereren door middel van een reeks artistieke interventies.

Voor dit evenement zal Shraddha verschillende interventies van GAP introduceren, evenals de sociale interventies van haar praktijk tijdens haar verblijf van twee jaar bij het Piet Zwart Instituut. Ze vraagt: "Kunnen deze 'derde wereld'-projecten en grassroots-processen dienen als didactisch materiaal voor kunst en cultuur in de westerse wereld?'

Hierna worden de deelnemers uitgenodigd om deel te nemen aan een workshop geleid door Shraddha, en begeleid door Vivian Sky Rehberg (Piet Zwart Instituut), Reinaart Vanhoe (Also Class, Willem de Kooning Academie), Filip Vermeylen (Erasmus Universiteit Rotterdam) en hun studenten. Samen zullen we interventies onderzoeken als vorm van faciliterende gemeenschapsorganisatie, creatieve subversies, activisme en het potentieel van kritische samenwerking met instellingen als een vorm van inclusieve decentralisatie, via de volgende drie hoofdstukken: zacht activisme, van heet naar iets anders en mondiale kunstmarkten.

Deze workshop wordt gepresenteerd door Studium Witte de With en Master Fine Art, Piet Zwart Instituut. In samenwerking met de Willem de Kooning Academie en de Global Art Markets van de Erasmus Universiteit.

ALUMNI PRESENT

ALUMNI PRESENT is een Studium Witte de With-serie met recent afgestudeerden op het gebied van kunst en geesteswetenschappen. De serie erkent en ondersteunt de ontwikkeling van academische en artistieke praktijken van ambitieuze alumni en probeert huidige studenten te inspireren en te onderwijzen met hun projecten.

De evenementen van ALUMNI PRESENT tonen projecten van jonge alumni op een gepast moment in hun respectievelijke trajecten. Deze evenementen omvatten, maar zijn niet beperkt tot, boekpresentaties, presentaties van academische of artistieke onderzoeksprojecten (ongeacht in welke fase ze zich momenteel bevinden), workshops, screenings van filmprojecten en andere speciale samenwerkingsverbanden waarvoor een enkel presentatiemoment specifiek relevant is. ALUMNI PRESENT wordt het hele jaar door georganiseerd, altijd in samenwerking met een van onze Studium Witte de With-partners voor hoger onderwijs.

Deelnemers

back