NL EN

Prijsuitreiking de Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2018

Op vrijdag 14 december 2018 vindt de uitreiking plaats van de Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2018. Tijdens de feestelijke uitreiking bij Witte de With Center for Contemporary Art, Rotterdam, worden de hoofdprijzen Essay, Recensie (hoofdprijs €3.000 en een mentorschap) en de Prijs voor Innovatieve Kunstkritische Praktijken (hoofdprijs €3.000) uitgereikt en worden de basisprijzen bekendgemaakt van de zesde editie van de prijs.

Reserveren voor de uitreiking is verplicht, en kan via reservations [​at​] wdw.nl onder vermelding van ‘Uitreiking Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2018’.

Genomineerden in de categorie Essay:

Sarah van Binsbergen
Thomas van Huut
Noortje de Leij

Genomineerden in de categorie Recensie:

Maarten Buser
Pia Louwerens
Jorne Vriens

Genomineerden voor de Prijs voor Innovatieve Kunstkritische Praktijken:

Boris Van den Eynden
Sofie Van Loo
Kunst is Lang

De uitreiking gaat om 16:00 uur van start, inloop 15:30 uur. Aansluitende borrel tot ca. 19:30 uur. Op de uitreiking wordt de publicatie gepresenteerd met alle essays en recensies van de genomineerde auteurs. Sprekers: Hicham Khalidi (directeur Jan van Eyck Academie), Ronald Ockhuysen (hoordredacteur Het Parool), Heske ten Cate (namens de jury voor de Prijs voor Innovatieve Kunstkritische Praktijken) en Sacha Bronwasser (juryvoorzitter PJKK2018 Essay en Recensie).

De prijs is een initiatief van De Appel Amsterdam, Witte de With Center for Contemporary Art Rotterdam, het Mondriaan Fonds, Stedelijk Museum Amsterdam, M HKA - Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen, Van Abbemuseum Eindhoven, Cobra Museum of Modern Art, Netwerk Aalst en M. M van Museum Leuven.

Met dank aan: De Groene Amsterdammer, Het Parool, Metropolis M, Knack, rekto:verso, H ART, Tubelight, Domein voor Kunstkritiek, De Nieuwe Garde, AICA Nederland en Prix de Rome.

back