NL EN

WORKSHOP: ‘Composing “Factless Autobiographies”’ met Mary Wang

De Portugese schrijver Fernando Pessoa schreef onder maar liefst 72 verschillende namen en beschreef zichzelf als 'de lege toneelvloer waarop verschillende acteurs verschillende toneelstukken uitvoeren'. Hij noemde deze 'heteroniemen': personages die hij belichaamde, die met elkaar in gesprek gingen en discussie voerden doorheen meerdere teksten.

Kan omkering van inzicht, letterlijk en literair, helpen ons dingen te laten zien vanuit een ander perspectief, temidden in een politiek klimaat waarin de eerste persoon "ik" / "wij" een vijandige verdediging tegen de derde persoon "hij" / "zij" / "zij" aan het worden is?

Deze workshop van schrijver, redacteur en radiomaker Mary Wang gebruikt literaire oefeningen om deelnemers te helpen bij het opstellen van wat Pessoa ‘feitenloze autobiografieën’ noemt. Deze worden opgenomen als audiobestand en na de workshop samengevoegd als een 'gemeenschappelijk verhaal' op Radius, een online radiostation dat is samengesteld door kunstenaar Christian Nyampeta.

Deelnemers

Verwante items

back