NL EN

WORKSHOP: Beklede lichamen

Wij als mensen zijn erg goed in ons zelf aanpassen aan wat er van ons verwacht wordt door opgelegde sociale systemen en gedachtegangen. We reconstrueren onze persoonlijke verhalen op een manier, zodat ze worden geaccepteerd. Maar wanneer kunnen we echt ons zelf zijn? In hoeverre mogen wij ons vrij uiten en wat voor een effect heeft dit op onze relatie tot anderen?

Het project Clothed Bodies, what new story can we weave together?, nodigt je uit om alleen en samen onderdeel te worden van een nieuw geschreven geschiedenis. In het kader van de hedendaagse vraagstukken over inclusiviteit en het vertellen van ‘andere’ verhalen binnen de samenleving, wordt er tijdens de workshops o.l.v. kunsteducator Darly Benneker gezocht naar deze verhalen. Persoonlijke levensverhalen, spelen met de grenzen van vrije meningsuiting, het idee van de ‘social fabric’, textiel en podcasts, komen tijdens deze workshops samen en vormen een nieuwe stem in de geschreven geschiedenis.

Elke workshop staat op zichzelf en behandelt telkens een andere manier van verhalen vertellen.

Individual writing (zaterdag 2 maart 2019)

De workshop individual writing is de eerste workshop van het project Clothed Bodies, what new story can we weave together? De intimiteit van podcasts wordt realiteit, de geschiedenis van geliefde kledingstukken komen tot leven. Alleen en samen gaan we op zoek naar de verhalen van jouw meest dierbare kledingstukken.

Collective weaving (zaterdag 9 maart 2019)

Tijdens tweede workshop van het project Clothed bodies, what new story can we weave together creëren we samen een deken van verhalen. De relatie tussen het lichaam, de ruimte en anderen staat tijdens deze workshop centraal. Het gezamenlijk creëren van zichtbare lijnen van geschiedenissen speelt daarnaast met de vraag; welke delen van ons leven, willen wij zichtbaar maken en welke niet?

Collective reading (zaterdag 16 maart 2019)

De workshop collective reading is de laatste workshop van het project Clothed Bodies, what new story can we weave together? Tijdens de workshop vragen wij ons af, wat betekent het om verhalen te vertellen en waarom is het belangrijk om deze te delen? Door middel van textiel zullen we gezamenlijk een Conversation Piece creëren waar de verhalen van de deelnemers in verweven zijn.

Deelnemers

back