NL EN

A New Aesthetics of the Real: Keynote Pascal Gielen

Samen presenteren de Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC), Rotterdam Arts and Sciences Lab (RASL) en Witte de With Center for Contemporary Art een Keynote lezing van Pascal Gielen, als afsluitend hoofdstuk voor het Honours Programme van de Arts and Culture Studies van de afdeling.

In zijn lezing deelt Pacal Gielen belangrijke inzichten uit het recent gepubliceerde 'Commonism: A New Aesthetics of the Real' (Valiz 2018, samen met Nico Dockx uitgegeven), het thematisch kader voor onderzoek van de Honours Programme studenten naar 'commonism' en naar sociale en collectieve praktijken in en als kunst. Voorafgaand aan de Keynote zullen de honours studenten de bevindingen presenteren het van onderzoek dat zij uitvoerden i.s.m. verschillende cultuurpartners in Rotterdam. Op de keynote zal worden gereageerd door respondenten Florian Cramer (Willem de Kooning Academy & Piet Zwart Institute) en Joke van der Zwaard (Leeszaal Rotterdam West).

Programma:

15:45 uur: Inloop
16:00 – 16:45 uur: Presentaties door de Honours Programme studenten
Pauze
17:00 – 17:40 uur: Keynote Pascal Gielen
17:40 – 18:00 uur: Respondenten Florian Cramer en Joke van der Zwaard
18:00 uur: Borrel, na plenaire vragen

Reserveren is verplicht via de ticket link op deze pagina. Studenten van het Honours Programme zijn automatisch aangemeld en hoeven geen tickets te reserveren.

Dit symposium is een onderdeel van Studium Witte de With, het hoger onderwijs platform voor kunst en theorie van Witte de With. Studium Witte de With wil als een brug fungeren tussen verschillende gebieden van kennis binnen het hoger onderwijs. Studium Witte de With presenteert lezingen, debatten, workshops en andere programma’s in samenwerking met partnerinstellingen, om dit programma te verankeren in de curricula van academies en universiteiten.

Deelnemers

Netwerk

back