NL EN

GESPREK met Melissa Gordon: The Embarrassment of SUCKCESS

In de context van Een tentoonstelling met een audioscript door Sarah Demeuse en Wendy Tronrud en een soundtrack door Mario García Torres in samenwerking met Sol Oosel geeft Melissa Gordon een presentatie in ‘stand up’ vorm van een nieuwe tekst, waarin vragen over succes en waarde worden besproken in relatie tot hedendaagse verhandelingen over gender en identiteit in de kunstpraktijk.

Denkend aan schaamte in termen van diens relatie tot kwantiteit, en dus in een context van de kunstwereld, aanwezigheid, zal Gordons lezing ons begrip in twijfel trekken van de geleefde belichaming van de drop-out in hedendaagse kunst, binnen de strijd van de levende kunstenaar om en met representatie.

De spookachtige afwezigheid van het lichaam van de kunstenaar, een kunsthistorische trope, doordringt discoursen over de valorisatie van auteurschap: wat gebeurt er wanneer negatieve vormen positieven worden?

  • Opmerking over de titel: In Lee Lozano's 'Dropout Piece' (1970), zegt de kunstenaar: "I WILL NOT SEEK FAME, PUBLICITY, OR SUCKCESS”.

Deelnemers

Verwante items

back