NL EN

WORKSHOP: Modeltekenen met Atelier Herenplaats

Kom op 15 mei naar Witte de With en pak samen met de kunstenaars van Herenplaats het potlood op om samen te modeltekenen.

Herenplaats is in 1991 opgericht als het allereerste atelier in Rotterdam voor kunstenaars met een verstandelijke beperking of psychiatrische achtergrond. Iedere dag komen er zo’n 40 kunstenaars samen in het atelier aan de Schietbaanstraat om samen kunst te maken. Herenplaats helpt deze kunstenaars in het ontwikkelen van hun talent en zorgt er voor dat hun werk wordt getoond, in hun eigen galerie, maar ook in musea en privécollecties in binnen- en buitenland.

Jarenlang was Atelier Herenplaats gevestigd aan de Schiedamse Vest, op steenworp afstand van Witte de With. In 2016 zijn zij verhuisd naar hun huidige locatie aan de Schietbaanstraat, maar de Witte de Withstraat wordt nog altijd gemist. Op woensdag 15 mei komen de kunstenaars van Herenplaats nog eens langs bij hun oude buur; MELLY.

Iedere woensdag vindt bij Herenplaats een les modeltekenen plaats, normaal besloten en enkel voor de kunstenaars van het collectief, maar nu open voor alle geïnteresseerden in MELLY bij Witte de With.

Curators

  • Stijn Kemper

Netwerk

  • Atelier Herenplaats
back