NL EN

GESPREK met Tyler Coburn: Een lezing van Richard Roe

Richard Roe is de fictieve memoire van een rechtspersoon, gepubliceerd door Sternberg Press en ontworpen door Luke Gould. De naam Richard Roe is een van de oudste die in het Engels recht wordt gebruikt wanneer de echte naam van iemand wordt achtergehouden, of wanneer een lijk niet kan worden geïdentificeerd. Het is een bekende onbekende, een one-size-fits-all, een potentieel iedereen en eigenlijk niemand.

Verdeeld in zeven fragmentarische secties, geeft deze memoire een stem aan de juridische ficties die kruipen rond de marge van zelfzucht - die steeds meer de termen van politiek en economie dicteren. Ter gelegenheid van dit evenement zal Coburn uittreksels uit het boek lezen die concepten van persoonlijkheid onderzoeken uit wettelijke, psychologische en metafysische domeinen.

Richard Roe is een meerdelig project in opdracht van Thyssen-Bornemisza Art Contemporary, en samengesteld door Cory Scozzari. Als onderdeel van dit project heeft Coburn legaal een orchidee-hybride Aranda Richard Roe genoemd.

Deelnemers

back