NL EN

WORKSHOP met Lorena Solis Bravo en Tina Jeranko: My body split into thousand pieces

Studenten, performers, dancers, maar ook iedereen zonder formele ervaring in performance, worden uitgenodigd voor de dagvullende dubbelworkshop door KABK Fine Arts alumni Lorena Solis Bravo en Tina Jeranko: ‘My body split into thousand pieces’.

Samen en door individuele workshops zullen Lorena en Tina deelnemers begeleiden rond vragen over het lichaam als archief, concentrerend op kwesties als geluid en spiergeheugen. Hoe kan toegang ertoe ons helpen af te stemmen op onze eigen lichamelijke geografie en onze intuïtie te activeren? Door middel van oefeningen zullen we onze lichamelijke gevoeligheid trainen, leren over het loslaten van controle op een rationeel niveau, en toestaan om dit in andere delen van het lichaam te bestaan.

Met Lorena Solis Bravo zullen we onze lichamen en stemmen “afleren” wat ze gewend zijn. We zullen schudden, stuiteren en misschien zelfs zingen. We zullen deze gelegenheid gebruiken om te breken met de norm en onze gevoeligheden te openen voor andere vibrerende lichamen.

Met Tina Jeranko maken we gebruik van het onbewuste, door middel van diverse oefeningen - fysieke monoloog - en spelletjes - fysieke dialoog - voor het lichaam en de stem. Ons spierstelsel verfrist zich, en vanaf een nieuw nulpunt zal er ruimte zijn om herinneringen opnieuw te beleven door middel van gebaren en acties, waarbij een verscheidenheid aan composities wordt onthuld in een nieuw collectief geheel.

Dit event wordt gepresenteerd door Studium Witte de With in samenwerking met de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag (KABK), in de serie ALUMNI PRESENT.

Wat neem je mee?

Comfortabele kleding om in te bewegen. We kunnen gaan zweten, dus neem een fris shirt mee voor na de workshop.

Deelnemers

back