NL EN

IFFR Sessions

IFFR Sessions is een reeks discursieve ‘sessies’ waarin geselecteerde deelnemers workshops volgen die zijn ontworpen voor discussie en leren.

Het vindt dagelijks plaats tijdens het eerste weekend van IFFR 2020 (23-27 januari) en wordt georganiseerd door Witte de With. IFFR Sessions belooft een platform voor discussie, tijd en ruimte voor reflectie en een laboratorium voor kritische betrokkenheid. Elke ochtend nodigt IFFR een professional (kunstenaar / filmmaker, curator of schrijver) uit om een sessie van drie uur te leiden met een presentatie en screening, speciaal samengesteld en uitsluitend voor de groep, gevolgd door een discussie.

Voor het komende festival worden IFFR-sessies gehouden rond het thema Collectiviteit. Het thema resoneert met aspecten van het IFFR-programma in 2020.

De sessies worden gemodereerd door curator en schrijver Rachael Rakes, programmeur Film bij het Lincoln Center, waar ze het jaarlijkse festival Art of the Real co-cureert en ze is redacteur voor Verso Books. Tot voor kort was ze hoofdcurator en manager van het 'curatorial' programma bij De Appel, Amsterdam.

Lees meerover de vijf professionals die zijn uitgenodigd om de individuele sessies te leiden, geselecteerd door IFFR-programmeurs en Rachael Rakes.

Netwerk

back