NL EN

Performances onderdeel van MOVEABLE TYPES

Jason Dodge

Neem deel aan een poëzielezing door Jason Dodge, als onderdeel van de opening van MOVEABLE TYPES. Dodge leest voor uit een selectie gedichten die zijn gepubliceerd door fivehundred places. fivehundred-places werd in 2012 opgericht door Jason Dodge, in een poging nieuwe lezers naar enkele van de dichters te brengen die zo belangrijk zijn geweest voor zijn denken en werken in de afgelopen decennia. Met een enkele afdruk van 500 exemplaren bevindt elk boek zich op een van de 500 plaatsen. Op de omslag van elk boek staat een dead scissor van Paul Elliman.

Mette Edvardsen

Neem deel aan de performance Black (2011), van Mette Edvardsen, als onderdeel van MOVEABLE TYPES. Black is het eerste deel van een trilogie met No Title (2014) en We to be (2015). Alle drie de voorstellingen onderzoeken de mogelijkheden en beperkingen van taal, hoe realiteit bestaat in taal en hoe deze zich uitstrekt tot in de echte ruimte. Black, in het bijzonder, gaat over hoe objecten te laten 'verschijnen' door ze een naam te geven en ze in de ruimte te plaatsen.

Evann Siebens

Neem deel aan de performance van Evann Siebens, Gesture by Number, als onderdeel van de MOVEABLE TYPES. Siebens maakt een archief van gebaren dat verwijst naar de geschiedenis van podiumkunsten, media, dans, beeldende kunst en uitvoeringsgeschiedenis van Allan Kaprow via Gilbert & George tot Marina Abramovic. Ze presenteert recent fotografisch collagewerk en deze steeds evoluerende voorstelling van A Lexicon of Gestures.

PROGRAMMA

vrijdag 7 februari 2020

18 uur: Jason Dodge
20 uur: Evann Siebens
21 uur: Jason Dodge
22 uur: Evann Siebens

zaterdag 8 februari 2020

13 uur: Evann Siebens
15 uur: Evann Siebens
17 uur: Mette Edvardsen

zondag 9 februari 2020

14 uur: Evann Siebens
16 uur: Evann Siebens

Deelnemers

Ondersteund door

De activiteiten in MELLY worden ondersteund door Stichting Droom en Daad.

Verwante items

back