NL EN

BOOKS met Karima Boudou

Begin je weekend met een reis door de 'leeslijst van het onbewoonde eiland' van Karima Boudou.

De in Frankrijk geboren Karima Boudou is kunsthistorica en curator, opgeleid in Frankrijk en Nederland. Tijdens dit BOOKS-programma opent Boudou haar onderzoek naar het opmerkelijke leven en archief van Mehdi Ben Barka (1920-1965), een belangrijk figuur binnen de Marokkaanse onafhankelijkheidsbeweging en een aanstichter van de beroemde ‘Third-Worldist’ Tricontinental Conference uit 1966. Ben Barka was niet alleen politicus en pan-Afrikanist, maar ook nauw betrokken bij het literaire en culturele leven, waaronder de film. Zijn politieke erfenis in de context van Marokko in de jaren vijftig en zestig en de rol van kunstgeschiedenis waaraan hij zijn rijke leven heeft gewijd, zullen worden besproken.

Boudou zal parallelle lijsten met boeken presenteren — ten eerste uit de persoonlijke bibliotheek van Ben Barka met de genereuze steun en begeleiding van zijn zoon — en ten tweede met titels die het leven en werk van Boudou als een internationaal actieve curator hebben gevormd. Het programma wordt gepresenteerd met de steun van Institut Mehdi BEN BARKA, Mémoire Vivante, en met speciale dank aan Bachir Ben Barka.

BOOKS is een maandelijkse evenementenreeks die de ‘leeslijst van het onbewoonde eiland’ van gasten van MELLY en Witte de With Centrum voor Hedendaagse Kunst verkent. De titels van elk BOOKS-programma worden ook verkocht in MELLY en vormen de inventaris van onze boekwinkel.

Deelnemers

Ondersteund door

De activiteiten in MELLY worden ondersteund door Stichting Droom en Daad.

Verwante items

back