NL EN

FORUM: The Vantage Body

[figure the_vantage_body]

Doe mee aan een FORUM met The Vantage Body, een meatspace-uitzending georganiseerd door de afdeling Social Practices van de Willem Kooning Academie.

De dag brengt lokale en internationale gesprekspartners samen. Gastsprekers Ece Canli, Rolando Vázquez, Fossil Free Culture, Grace Samboh zullen in gesprek zijn met docenten Charissa Granger, Clara Balaguer, Selçuk Balamir en Teana Boston-Mammah. Zij zullen worden vergezeld door studenten en vrienden van de WdKA Social Practices.

Dit FORUM experimenteert met vormen van on- en offline assemblage, maar ook met het verbinden van theorie en praktijk binnen de pedagogiek. Sprekers zijn gevraagd om over hun werk te presenteren in het licht van een theoretische tekst die ze hebben gelezen of geschreven en die van invloed is geweest op hun praktijk. (Studenten en docenten zijn gevraagd om deze teksten voor te lezen.) Docenten zullen de sprekers vervolgens interviewen om te verduidelijken hoe de toegewezen teksten zich verhouden tot de praktijk van de sprekers, in een soort pedagogische demo. Daarna zal de vloer opengaan voor vragen van studenten en vantage-lichamen.

ACHTERGROND

The vantage loaf is the thirteenth loaf in a baker's dozen, een term die voor het eerst in de 17e eeuw werd gebruikt. Dit extra brood werd toegevoegd aan de groothandelsaankoop van twaalf stuks brood als een manier om waarde te creëren, winst te herverdelen en de circulatie te verhogen. Afgezien van het feit dat het brood een manier was om de restanten van de bakkerijproducten van de vorige dagen in omloop te brengen, was de belangrijkste functie van het brood om de wederverkopers, of hucksters, in staat te stellen winst te maken op een dozijn. De prijs van het brood werd strikt gecontroleerd door de bestuursorganen, dus zonder het vantage loaf kon er geen waarde worden gecreëerd. Op dezelfde manier geeft de dertiende gast van dit evenement, buiten het dozijn mensen dat we in de zaal mogen plaatsen—een collectief publiek dat bestaat uit de studenten van de WdKA Social Practices opleiding en het uitgebreide netwerk van FKAWDW—deze uitzending een doel, waarde en een netwerk voor de verspreiding van ideeën.

PROGRAMMA

10 – 11 uur ECE CANLI
In gesprek met Teana Boston-Mammah over het spookachtige als contrahegemonisch ontwerponderzoek en de contrafeitelijke artistieke praktijk.

11:30 – 12:30 uur ROLANDO VÁZQUEZ
In gesprek met Charissa Granger over dekolonialiteit, tijd en het einde van de tijd.

13 – 14 uur FOSSIL FREE CULTURE
In gesprek met Selçuk Balamir over kunst en activisme in het tijdperk van het Antropoceen.

14:30 – 15:30 uur GRACE SAMBOH
In gesprek met Clara Balaguer over het nemen en geven en vriendschap, of waarom doen we wat we doen, hoe, en voor wie?

LOCATIES

ONLINE STREAM https://youtu.be/MZDpTAPBQWo
Deze stream is toegankelijk voor het grote publiek. Aanmelden is niet nodig.

LIMITED LIVE AUDIENCE https://etherpad.nl/p/WdKASocialPracticesTheoryProgramGUESTLIST
Bij FKAWDW is er plaats voor 12 live-gasten, conform de COVID-regelgeving. Als u als live publiek in deze uitzending aanwezig wilt zijn, dient u een RSVP in te vullen door uw naam toe te voegen aan de etherpad-lijst hierboven. Neem je laptop en koptelefoon mee om volledig deel te nemen aan het gesprek. Mondkapjes zijn verplicht, wij zorgen voor een aantal bij de ingang voor het geval u deze vergeet.

PEDAGOGISCHE SAMENWERKING

Tijdens de gedeeltelijke afsluiting van het FKA WdW-evenementenprogramma wordt geëxperimenteerd met online en offline sociale bijeenkomsten, waarbij wordt gezocht naar nieuwe manieren om verbinding en zorg te behouden door middel van fysieke afstand. Voor het volgende evenement in deze pedagogische samenwerking met Willem de Kooning Social Practice, stemmen we af op de KEYNOTE van Maria Theresia Alves op 6 november, gemodereerd door Clara Balaguer en met de SPIN Willem de Kooning Academy studentengroep.

COLOPHON

De Vantage Body flyer is ontworpen door Hardworking Goodlooking on REDACTED BIG TECH COLLECTIVE DRAWING SOFTWARE en wordt door 88 mob_ring, een losse ondergrondse cel van ontwerpers en educatoren die maandelijks bijeenkomen, aan een peer-review onderworpen.

Deelnemers

Netwerk

Verwante items

back