NL EN

PERFORMANCE: Afstudeerprogramma's, Piet Zwart Master of Fine Art

Locatie: Auditorium, Kunstinstituut Melly
Gratis toegang, reserveren niet nodig

Begin je weekend met performances van kunstenaars als onderdeel van de afsluitende programma's van de Piet Zwart Master of Fine Art Graduation Shows van dit jaar. Het performanceprogramma bestaat uit twee presentaties die elk de uitkomsten van de tweejarige atelieropleiding laten zien.

Madeleine Ruggi en María José Crespo: Witnessing as a method of getting through gateways

Eerst wordt men een waarnemer, dan een bemiddelaar. Getuige zijn geeft toegang tot informatie over de realiteiten en ficties van grenzen, territoria, en de valuta en waarden waaraan lichamen in deze zones worden onderworpen.
Madeleine Ruggi en María José Crespo brengen hun afzonderlijke informatieverwerkingen binnen hun artistiek onderzoek samen door ideeën en werkmethodes uit te wisselen in een audiovisuele performancepresentatie. De presentatie navigeert door verschillende manieren van informatie verzamelen, en de vertaling van gevonden materiaal als onderzoek.

Samboleap Tol: Where is my karaoke?

Voor deze lezing-performance heeft Tol een sonisch en tekstueel antwoord bedacht op de vraag "Where is my karaoke?". Door middel van verhalen neemt ze ons mee door haar muzikale biculturele jeugd, flitst ze terug door verschillende sonische herinneringen en vraagt ze zich hardop af hoe dit alles zich nu tot haar verhoudt.

Deelnemers

back