NL EN

WHERE ARE THE BLACK BODIES DANCING? – Aflevering 2: Weerstand in bloei

Online

WHERE ARE THE BLACK BODIES DANCING is een tweedelige online serie die moet worden gezien als een onderzoek dat tot leven komt. Door middel van een visuele verzameling van gesprekken, performances en kunst bevragen we het huidige raciale landschap in de hedendaagse dans, terwijl we actief ruimte creëren voor zwarte lichamen.

Waar de vorige aflevering zich meer richtte op het ontvouwen van raciale structuren in het hedendaagse dansveld, zou deze aflevering gezien kunnen worden als een actief antwoord op die normen. Nogmaals, geïnspireerd door het werk van Kapwani Kiwanga, kozen we er nu voor om het thema van verzet volledig te omarmen door onze eigen kracht te erkennen. Dit programma daagt je daarom uit om het concept van overvloed te omarmen. Wat zal, gezien de (dans) wereld waarin we leven, uiteindelijk jouw vorm van verzet zijn? En hoe creëer je je eigen kansen?

Om het idee van zwarte lichamen in gesprek in stand te houden, worden zowel Chanel Vyent als Dalton Jansen uitgenodigd om hun vormen van verzet te delen bij Kunstinstituut Melly. Daarnaast kun je genieten van de online premiere van defiance, een dansstuk van Chanel Vyent die elke hoek van Kiwanga's, The Marias, omarmt. Daarbij worden haar bewegingen ondersteund door muziek van Adé la Cruz.

Deze fellow sessie is geleid door Aqueene Wilson, die in 2019 ook onderzoek deed naar het gebrek aan zwarte dansers in Nederlandse instellingen.

Deelnemers

Curators

Ondersteund door

Stichting Droom en Daad

Verwante items

back